«Αν θες να χορτάσεις έναν άνθρωπο για μία μέρα δώσ'του ένα ψάρι.
Αν θες να τον χορτάσεις για μια ζωή μάθε του πως να ψαρεύει»



Τετάρτη 30 Νοεμβρίου 2011

ΤΟ ΛΕΜΟΝΙ, 
ΕΙΝΑΙ ΕΝΑ ΘΑΥΜΑΤΟΥΡΓΟ ΠΡΟΙΟΝ ΣΤΟ ΝΑ ΣΚΟΤΩΝΕΙ ΤΑ ΚΑΡΚΙΝΟΓΟΝΑ ΚΥΤΤΑΡΑ.
ΤΟ ΛΕΜΟΝΙ, ΕΙΝΑΙ ΕΝΑ ΘΑΥΜΑΤΟΥΡΓΟ ΠΡΟΙΟΝ ΣΤΟ ΝΑ ΣΚΟΤΩΝΕΙ ΤΑ ΚΑΡΚΙΝΟΓΟΝΑ ΚΥΤΤΑΡΑ.
ΕΙΝΑΙ 10000 ΦΟΡΕΣ ΙΣΧΥΡΟΤΕΡΟ ΑΠΟ ΤΗΝ ΧΗΜΕΙΟΘΕΡΑΠΕΙΑ.
Η ΓΕΥΣΗ ΤΟΥ ΕΙΝΑΙ ΕΥΧΑΡΙΣΤΗ.
ΟΛΟΙ ΤΗΝ ΓΝΩΡΙΖΟΥΝ ΣΑΝ ΛΕΜΟΝΙΑ. ΤΟ ΦΡΟΥΤΟ ΤΟΥ ΕΙΝΑΙ ΕΝΑ ΚΙΤΡΙΚΟ ΠΡΟΙΟΝ ΜΕ ΔΙΑΦΟΡΕΤΙΚΕΣ ΟΨΕΙΣ, ΤΟ ΕΣΩΤΕΡΙΚΟ ΤΟΥ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΦΑΓΩΘΕΙ ΑΜΕΣΑ Ή ΝΑ ΕΠΕΞΕΡΓΑΣΘΕΙ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΑΡΑΓΩΓΗ ΠΟΤΩΝ, ΑΝΑΨΥΚΤΙΚΩΝ, ΓΛΥΚΙΣΜΑΤΩΝ, ΚΛΠ. ΤΟ ΣΗΜΑΝΤΙΚΟ ΣΕ ΑΥΤΟ ΤΟ ΦΥΤΟ ΟΦΕΙΛΕΤΑΙ ΣΤΑ ΙΣΧΥΡΑ ΑΝΤΙΚΑΡΚΙΝΟΓΟΝΑ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ ΤΟΥ.

ΚΑΙ ΑΚΟΜΑ ΚΑΙ ΕΑΝ ΤΟΥ ΑΠΟΔΙΔΟΝΤΑΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΧΗΜΙΚΕΣ ΙΔΙΟΤΗΤΕΣ, ΤΟ ΣΗΜΑΝΤΙΚΩΤΕΡΟ ΑΥΤΟΥ ΕΙΝΑΙ ΔΡΑΣΗ ΤΟΥ ΠΑΝΩ ΣΤΙΣ ΚΥΣΤΕΣ ΚΑΙ ΤΟΥΣ ΟΓΚΟΥΣ.

ΤΟ ΦΥΤΟ ΑΠΟΤΕΛΕΙ ΜΙΑ ΘΕΡΑΠΕΥΤΙΚΗ ΑΓΩΓΗ ΓΙΑ ΤΟΝ ΚΑΡΚΙΝΟ, ΔΟΚΙΜΑΣΜΕΝΟ ΣΕ ΚΑΡΚΙΝΟΥΣ ΟΛΩΝ ΤΩΝ ΜΟΡΦΩΝ. ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΟΡΙΣΜΕΝΟΙ ΠΟΥ ΤΟ ΣΥΝΙΣΤΟΥΝ ΓΙΑ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΜΟΡΦΕΣ ΚΑΡΚΙΝΟΥ. ΕΠΙΠΛΕΟΝ ΤΟ ΘΕΩΡΟΥΝ ΣΑΝ ΕΝΑΝ ΠΑΡΑΓΟΝΤΑ ΑΝΤΙΜΙΚΡΟΒΙΑΚΟΥ ΕΥΡΕΟΣ ΦΑΣΜΑΤΟΣ, ΚΑΤΑ ΤΩΝ ΜΟΛΥΝΣΕΩΝ ΤΩΝ ΒΑΚΤΗΡΙΔΙΩΝ ΚΑΙ ΟΓΚΩΝ, ΙΚΑΝΟ ΣΤΗΝ ΚΑΤΑΠΟΛΕΜΗΣΗ ΤΩΝ ΕΣΩΤΕΡΙΚΩΝ ΠΑΡΑΣΙΤΩΝ ΚΑΙ ΣΚΟΥΛΗΚΙΩΝ, ΡΥΘΜΙΣΤΗ ΤΗ ΥΨΗΛΗΣ ΑΡΤΗΡΙΑΚΗΣ ΠΙΕΣΗΣ, ΕΙΝΑΙ ΑΝΤΙΚΑΤΑΘΛΙΠΤΙΚΟ ΚΑΙ ΚΑΤΑΠΟΛΕΜΑ ΤΟ ΑΓΧΟΣ ΚΑΙ ΤΙΣ ΝΕΥΡΙΚΕΣ ΔΙΑΤΑΡΑΧΕΣ.Η ΠΗΓΗ ΑΥΤΗΣ ΤΗΣ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΑΣ ΕΙΝΑΙ ΕΝΤΥΠΩΣΙΑΚΗ: ΠΡΟΕΡΧΕΤΑΙ ΑΠΟ ΕΝΑΝ ΕΚ ΤΩΝ ΜΕΓΑΛΥΤΕΡΩΝ ΦΑΡΜΑΚΕΥΤΙΚΩΝ ΕΤΑΙΡΕΙΩΝ ΣΤΟΝ ΚΟΣΜΟ ΠΟΥ ΔΙΑΒΕΒΑΙΩΝΕΙ ΟΤΙ ΜΕΤΑ ΑΠΟ 20 ΧΡΟΝΙΑ ΕΡΓΑΣΤΗΡΙΑΚΩΝ ΜΕΛΕΤΩΝ, ΠΟΥ ΠΡΑΓΜΑΤΟΠΟΙΗΘΗΚΑΝ ΑΠΟ ΤΟ 1970 ΚΑΙ ΣΥΝΑΚΟΛΟΥΘΑ ΕΤΗ.ΤΑ ΕΞΑΧΘΕΝΤΑ ΣΥΜΠΕΡΑΣΜΑΤΑ ΗΤΑΝ:

ΚΑΤΑΣΤΡΕΦΕΙ ΤΑ ΚΑΡΚΙΝΟΓΟΝΑ ΚΥΤΤΑΡΑ 12 ΤΥΠΩΝ ΚΑΡΚΙΝΩΝ, ΣΥΜΠΕΡΙΛΑΜΒΑΝΟΜΕΝΩΝ, ΤΟΥ ΕΝΤΕΡΟΥ ΚΟΛΟΝ, ΤΟΥ ΣΤΗΘΟΥΣ, ΤΟΥ ΠΡΟΣΤΑΤΗ, ΤΩΝ ΠΝΕΥΜΟΝΩΝ ΚΑΙ ΤΟΥ ΠΑΝΓΚΡΕΑΤΟΣ.

ΤΑ ΧΗΜΙΚΑ ΣΥΣΤΑΤΙΚΑ ΤΟΥ ΔΕΝΔΡΟΥ ΚΑΤΕΔΕΙΞΑΝ ΟΤΙ ΔΡΑ 10.000 ΚΑΛΛΙΤΕΡΑ ΣΤΗΝ ΕΠΙΒΡΑΔΥΝΣΗ ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ ΤΩΝ ΚΑΡΚΙΝΟΓΟΝΩΝ ΚΥΤΤΑΡΩΝ ΑΠΟ ΤΟ ΦΑΡΜΑΚΕΥΤΙΚΟ ΠΡΟΙΟΝ ADRIAMYCIN, ΕΝΑ ΧΗΜΕΙΟΘΕΡΑΠΕΥΤΙΚΟ ΦΑΡΜΑΚΕΥΤΙΚΟ ΠΡΟΙΟΝ, ΠΟΥ ΧΡΗΣΙΜΟΠΟΙΕΙΤΑΙ ΣΥΝΗΘΩΣ ΣΤΟΝ ΚΟΣΜΟ ΟΛΟΝ.

ΤΟ ΠΛΕΟΝ ΕΝΤΥΠΩΣΙΑΚΟ ΤΗΣ ΘΕΡΑΠΕΙΑΣ ΕΙΝΑΙ ΟΤΙ ΜΕ ΤΟΝ ΕΞΑΓΟΜΕΝΟ ΧΥΜΟ ΛΕΜΟΝΙΟΥ ΚΑΤΑΣΤΡΕΦΟΝΤΑΙ ΜΟΝΟΝ ΤΑ ΚΑΡΚΙΝΟΓΟΝΑ ΚΥΤΤΑΡΑ ΚΑΙ ΔΕΝ ΕΠΙΔΡΑ ΣΤΑ ΥΓΙΗ.

ΙΝΣΤΙΤΟΥΤΟ ΤΩΝ ΕΠΙΣΤΗΜΩΝ ΥΓΕΙΑΣ, LLC 819N, CHARLES STREET, ΒΑΛΤΙΜΟΡΗ, MD 1201
*Ο χυμός του λεμονιού περιέχει βιταμίνη C, σάκχαρα, υδατάνθρακες, πρωτεΐνες και μεταλλικά άλατα (κάλιο, φώσφορο, ασβέστιο, μαγνήσιο, νάτριο και πυρίτιο) ενώ η φλούδα του αναζωογονητικό αιθέριο έλαιο.
Επίσης, το λεμόνι είναι πλούσιο σε φλαβόνες, αντιοξειδωτικές ουσίες πολύτιμες στη θεραπευτική.
Το λεμόνι είναι εξαιρετικό αντιβακτηριακό, απολυμαντικό, στυπτικό και αντισηπτικό, θεωρείται πως βοηθάει στον έλεγχο του ουρικού οξέος, εμποδίζει τη θρόμβωση των αρτηριών και των φλεβών και τη συσσώρευση αλάτων.
*Ο χυμός του λεμονιού συστήνεται σε όλες τις προληπτικές και θεραπευτικές αγωγές των λοιμώξεων του αναπνευστικού, αλλά και για την τόνωση του ανοσοποιητικού συστήματος, βοηθώντας την αύξηση των λευκών αιμοσφαιρίων.
*Εάν οι συνέπειες ενός βραδινού ξεφαντώματος αργούν να... αποχωρήσουν, ένας πικρός καφές με το χυμό μισού λεμονιού είναι πραγματική πανάκεια για το στομάχι. Όσο για το ταλαιπωρημένο από διατροφικές καταχρήσεις στομάχι, αρκεί να στύψετε μισό λεμόνι σε ένα ποτήρι νερό, στο οποίο θα έχετε διαλύσει και λίγη σόδα, πίνοντας το ενώ αφρίζει.
*Αν αντιμετωπίζετε δυσπεψία πιείτε ένα ποτήρι νερό στο οποίο θα έχετε ρίξει μερικές σταγόνες λεμόνι: θα νιώσετε αμέσως ανακούφιση... Καλό είναι να αποφεύγετε να συνδυάζετε λεμόνι με αμυλούχες τροφές (πατάτες, μακαρόνια), γιατί ο συνδυασμός στα ευαίσθητα στομάχια προκαλεί συνήθως δυσπεψία.
*Πολύ αποτελεσματικό είναι το λεμόνι για το κυκλοφορικό σύστημα και κυρίως για την καταπολέμηση της υψηλής πίεσης, συνιστάται επίσης σε δίαιτες κατά της χοληστερίνης και της αρτηριοσκλήρυνσης.
*Είναι ένα πολύ καλό αντιπηκτικό αίματος, που μειώνει τις θρομβώσεις. Χρησιμοποιείται για τη θεραπεία , των κιρσών καθώς και για την πρόληψη και τη θεραπεία .
*Το λεμόνι είναι ισχυρό βακτηριοκτόνο. Χρησιμοποιείτε λοιπόν το χυμό του στα ωμά θαλασσινά (καταστρέφει το 92%των βακτηριδίων που περιέχουν). Επίσης, καλό είναι να ρίχνετε αρκετό λεμόνι στις κονσέρβες, καθώς και στο σιτεμένο κρέας. Ακόμα, μην ξεχνάτε ότι ο χυμός του λεμονιού θεωρείται το καλύτερο αντίδοτο στις τροφικές δηλητηριάσεις
*Επιπλέον, χάρη στη βιταμίνη C που περιέχει, παρουσιάζει και αντιοξειδωτική δράση προστατεύοντας την υγεία και την ομορφιά μας. Επίσης, ο χυμός του λεμονιού καθαρίζει και λευκαίνει το δέρμα ενώ βοηθάει να κλείσουν οι ανοιχτοί πόροι και επίσης στην εξάλειψη των φακίδων

* Πολύ συχνά χρησιμοποιείται στα καλλυντικά

* Το σκληρό δέρμα (σε αγκώνες, γόνατα και φτέρνες! θα γίνει πιο απαλό αν το τρίβετε καθημερινά με λεμόνι.
* Μερικές ροδέλες λεμονιού στο νερό της μπανιέρας, εξουδετερώνουν το ασβέστιο και χαρίζουν στην επιδερμίδα υπέροχη λάμψη.
* Λίγες σταγόνες λεμόνι σε ένα βαμβάκι, σφίγγουν τους πόρους του λιπαρού δέρματος.
* Αλείψτε τα σκασμένα χέρια με ένα μείγμα από 1 κουτ. γλ. χυμό λεμονιού και λίγες σταγόνες γλυκερίνης.* Εάν τα νύχια σας είναι εύθραυστα, να τους κάνετε μασάζ κάθε βράδυ με μείγμα λεμονιού και ελαιόλαδου (μισό, μισό).* Μετά τη χαλάουα, απλώστε στις γάμπες μερικές σταγόνες λεμόνι. Η επιδερμίδα σας θα γίνει απαλή.
* Εντριβές με λεμόνι στο τριχωτό του κεφαλιού δυναμώνουν τα μαλλιά, ενώ ο χυμός μισού λεμονιού στο ξέβγαλμα τους δίνει ξεχωριστή λάμψη.
*Το λεμόνι, επειδή ενεργοποιεί το ανοσοποιητικό μας σύστημα (αυξάνοντας τα λευκά αιμοσφαίρια) θεωρείται και άριστο αιμοστατικό. Για παράδειγμα, μετά την εξαγωγή κάποιου δοντιού, μερικές σταγόνες λεμόνι επάνω στο σημείο της πληγής βοηθούν στην επούλωση. Ακόμα, το ίδιο θετικό αποτέλεσμα έχει ο χυμός του λεμονιού και σε ρινορραγίες: ποτίζετε με μερικές σταγόνες λεμονιού ένα βαμβάκι, το οποίο τοποθετείτε μέσα στο ρουθούνι. Επίσης, οι γαργάρες με χυμό λεμονιού κάνουν πολύ καλό σε ευαίσθητα ούλα, αλλά και στις άφθες του στόματος.
*Η περιεκτικότητα σε βιταμίνη C (50 ml ανά 100 γρ.) κάνει το λεμόνι ιδανικό για την αντιμετώπιση των βλαβερών αποτελεσμάτων του καπνίσματος.
*Άρτυμα, βότανο και καλλυντικό, με εφαρμογές καθημερινής πρακτικής, από το ξέβγαλμα του μεταξιού ως το γυάλισμα του χαλκού... Στην κουζίνα, άλλωστε, χρησιμοποιείται ακόμη για να μη μαυρίζουν τα κομμένα φρούτα και λαχανικά ή για να ξεμυρίσουν τα χέρια από τα ψάρια. Και φυσικά το λεμόνι προστίθεται σε σαλάτες, ψητά, βραστά ή τηγανητά φαγητά.

Δευτέρα 28 Νοεμβρίου 2011

Περί πρωτεινών ...



Η πρώτη ερώτηση που κάνουν οι περισσότεροι σε χορτοφάγους, είναι η εξής: « από πού παίρνεις την πρωτεΐνη;»

Είναι γεγονός ότι το ζήτημα της πρωτεΐνης, απασχολεί (αδίκως!) σήμερα όχι μόνο τους αθλητές, αλλά και όσους αθλούνται ή ενδιαφέρονται για την υγεία τους. Το θέμα της πρωτεΐνης πήρε μεγάλες διαστάσεις μετά το 1980:
1) με τη ραγδαία ανάπτυξη και διάδοση των συμπληρωμάτων διατροφής,
2) με τη προπαγάνδα των γαλακτοβιομηχανιών και
3) με τη «πλύση εγκεφάλου» των μέσων μαζικής ενημέρωσης (Μ.Μ.Ε) σχετικά με τη απαραίτητη πρόσληψη κρέατος και αυγών σε καθημερινή βάση.
Ας πάρουμε όμως τα πράγματα από την αρχή και ας αναλύσουμε το θέμα με απλή κοινή λογική, με βάση την ανατομική – φυσιολογική κατασκευή του ανθρωπίνου σώματος, χωρίς οικονομικά συμφέροντα και κατευθυνόμενες- κατασκευασμένες έρευνες.

Μύθος 1ος : «Οι αθλητές χρειάζονται 2–3 gr πρωτεΐνη ανά kg σωματικού βάρους». Ένα νούμερο που «διαφημίζεται» ως απαραίτητο για μέγιστη απόδοση, ανάπλαση, αλλά και μυϊκή ανάπτυξη. Πίσω από το μύθο αυτό βρίσκονται οι εκατοντάδες εταιρείες συμπληρωμάτων διατροφής (με τεράστιους ετήσιους τζίρους!), οι οποίες κατευθύνουν και στηρίζουν οικονομικά :
α) αθλητικά περιοδικά (κυρίως του bodybuilding), β) πανεπιστημιακά ερευνητικά κέντρα, γ) αθλητιάτρους-διαιτολόγους, δ) ομοσπονδίες και συλλόγους, ε) επώνυμους προπονητές και στ) ελίτ αθλητές. Ο σκοπός τους προφανής. Το μέγιστο κέρδος σε σύντομο χρονικό διάστημα, με συνεχώς εναλλασσόμενα «νέα» προϊόντα, «απαραίτητα» ως συμπλήρωμα σε καθημερινή βάση.
Εκμεταλλεύονται τη δίψα και τη διάθεση των αθλητών για καλύτερη απόδοση, τάχιστη ανάρρωση, σωματική διάπλαση κ.α.
Η πρόσθετη κατανάλωση πρωτεΐνης σε μορφή κυρίως σκόνης, χρησιμοποιείται σχολαστικά καθημερινά, σχεδόν από όλους τους αθλητές.

Μύθος 2ος : « 3-5 μερίδες γαλακτοκομικών προϊόντων σε καθημερινή βάση», γιατί ισχυρίζονται ότι η πρωτεΐνη (καζεΐνη) είναι ανώτερης βιολογικής αξίας και ότι χρειαζόμαστε το ασβέστιο τους. Με τον έντονο συναγωνισμό μεταξύ τους, λανσάρονται συνεχώς «πιασάρικα» προϊόντα ως light, με φρούτα, με προβιοτικά, κατσικίσια, βιολογικά κ.α. Σήμερα όλοι οι Δυτικοί λαοί υποφέρουν από προβλήματα όπως αρθριτικά, διαβήτη, καρκίνο, δυσκοιλιότητα και κυρίως ΟΣΤΕΟΠΟΡΩΣΗ!! Μα πώς? Αφού πίνουμε και τρώμε σε καθημερινή βάση το ασβέστιο μας από γαλακτοκομικά. Εδώ σας θέλω τώρα!! (Βλέπε ανάρτησή μου σχετική με το γάλα).
Γιατί οι λαοί της Ανατολής (ΚΙΝΑ, ΙΑΠΩΝΙΑ, ΒΙΕΤΝΑΜ, ΤΑΙΒΑΝ κ.α.) οι οποίοι δεν καταναλώνουν γαλακτοκομικά προϊόντα, (τους είναι τελείως άγνωστα) δεν πάσχουν από οστεοπόρωση;

Μύθος 3ος : «Για να κάνεις μυς πρέπει να τρως κρέας»
«Για να είσαι δυνατός και ενεργητικός, πρέπει να τρως κόκκινο κρέας (άπαχο)»
«Το Ψάρι 2-3 φορές την εβδομάδα, κάνει καλό στην καρδιά».
Για μένα προσωπικά αυτό είναι το μεγαλύτερο ψέμα.
Σήμερα κατά μέσον όρο, ο άνθρωπος καταναλώνει 100-150 kg κρέας σε ετήσια βάση!!! 50 φορές περισσότερο από το 1940. Και τα νούμερα συνεχώς αυξάνονται, αποφέροντας τεράστια κέρδη στους εμπλεκόμενους κτηνοτρόφους, εμπόρους κρεάτων, μεσαζόντων πωλητών., σφαγείων, κρεοπωλείων. Τι γίνεται όμως με το θέμα της οικολογικής καταστροφής? Με την εκμετάλλευση και βάναυση – απάνθρωπη συμπεριφορά μας απέναντι σε εκατομμύρια ζώα του πλανήτη? Μόνο για την τέρψη της κοιλιοδουλείας μας;
Σήμερα οι μύθοι αυτοί κυριάρχησαν για 2 και μοναδικούς λόγους:

α) λόγω της άγνοιας και αμάθειας των ανθρώπων και
β) λόγω της αδιαφορίας τους. Και αυτό δεν ισχύει μόνο (ίσως δικαιολογημένα ) στους κοινούς καθημερινούς βιοπαλαιστές, αλλά και ανάμεσα στους περισσότερους αθλητές (κυρίως ΕΛΛΗΝΕΣ).
Η πολύωρη εξοντωτική προπόνηση, η έλλειψη ελεύθερου χρόνου, η αμάθεια σε θέματα υγείας και διατροφής, έχει στρέψει τους περισσότερους συνειδητοποιημένους αθλητές στους «ειδικούς» διαιτολόγους και αθλητιάτρους. Και εδώ όμως η συνταγογράφηση συμπληρωμάτων δίνει και παίρνει. Η «κλασσική» διατροφή των 5-7 γευμάτων καλά κρατεί. Και όμως η αλήθεια απέχει πολύ από τα συνηθισμένα. Είναι τόσο απλή όσο και εύκολη στην εφαρμογή!

- Δε χρειάζεται να καταναλώνεις σκόνες πρωτεΐνης, χάπια αμινοξέων, κρεατίνη, γλουταμίνη, HMB, BCAA και άλλα τοξικά δηλητήρια. Επιβαρύνεις άσκοπα το συκώτι και τα νεφρά σου. Πετάς τα δύσκολα- κερδισμένα με τον ιδρώτα σου χρήματα σε επιτήδειους.
- Δε χρειάζεται να τρως καθημερινά αυγά. Εκτός αν θέλεις να αυξήσεις τη χοληστερόλη σου και να φράξεις τις αρτηρίες σου.
- Δε χρειάζεται καθημερινά να πίνεις γάλα και να τρως τυρί, γιαούρτι, κεφίρ, ξινόγαλα κ.α. Εκτός αν θέλεις να πάσχεις από αρθριτικά, οστεοπόρωση, αλλεργίες, άσθμα, καρκίνο.
- Δε χρειάζεται να τρως κρέατα. Ούτε τα λευκά (κοτόπουλο, γαλοπούλα, κουνέλι κλπ). Εκτός αν θέλεις να υποφέρεις από διαβήτη, προστάτη, νευρολογικά, αναιμία, κόπωση, καρκίνο, αρτηριοσκλήρωση.
- Δε χρειάζεται να τρως ψάρι. Ναι καλά διαβάζεις! Εκτός αν θέλεις στο σώμα σου PCB, κάδμιο, υδράργυρο, αρσενικό, μόλυβδο και όλα τα καλά των λυμάτων και αποβλήτων που ρίχνονται στις θάλασσες.
Τώρα θα μου πείτε.. και τι μένει φίλε? «από πού θα παίρνω την πρωτεΐνη μου;»
Από εκεί που την παίρνει ο γορίλλας, ο ρινόκερος, ο ελέφαντας, ο ταύρος, το άλογο και τόσα άλλα φυτοφάγα ζώα. Τα ισχυρότερα σε δύναμη, τα ευφυέστερα και ομορφότερα στο ζωικό βασίλειο είναι ζώα φυτοφάγα. 
Ο γορίλας (ο πραγματικός βασιλιάς της ζούγκλας) έχει το ίδιο DNA με μας σε ποσοστό 97%. Ρωτήστε τον από πού παίρνει την πρωτεΐνη του που σε σωματικό βάρος 250-400 kg αν μπορούσε να κάνει «πάγκο» θα σήκωνε 1200 kg. Εντυπωσιακό έτσι, για κάποιον που τρώει μόνο φρούτα, λαχανικά και ξηρούς καρπούς.
Η ταχύτερη ανάπτυξη του ανθρώπου συμβαίνει κατά τους πρώτους μήνες έως τα 2 χρόνια της παιδικής ηλικίας. Αυτό συμβαίνει όταν η αποκλειστική διατροφή του είναι το γάλα του θηλασμού που περιέχει μόλις 1,5%-6% πρωτεΐνη.
Κανένας αθλητής μέχρι και σήμερα δε μπόρεσε να μου απαντήσει πόσα γραμμάρια πρωτεΐνη χρειάζεται. Και όμως επαναλαμβάνει σαν παπαγάλος την μόνιμη ανησυχία όλων.
Πάμε στο «ζουμί» τώρα.

ΑΛΗΘΕΙΕΣ αναλλοίωτες στο πέρασμα του χρόνου:

1) Το ανθρώπινο σώμα χρειάζεται 5% -10% πρωτεΐνη σε σύνολο ημερήσιας πρόσληψης θερμίδων.
2) Ένας αθλητής ανάλογα με την ηλικία, το φύλο, το βάρος (άλιπη σωματική μάζα) και την αθλητική δραστηριότητα του χρειάζεται ελαφρώς μεγαλύτερα ποσοστά πρωτεΐνης (έως 14%-20%)
3) Οι ανάγκες σε πρωτεΐνη καλύπτονται πλήρως με την πρόσληψη των κατάλληλων θερμίδων σε καθημερινή βάση.
4) Τα πρόσθετα πρωτεϊνικά συμπληρώματα (πλην ελαχίστων εξαιρέσεων) δεν χρειάζονται.
5) Οι ανάγκες σε πρωτεΐνες καλύπτονται εύκολα και με ασφάλεια, με μια εξολοκλήρου φυτοφαγική διατροφή (τροποποιημένη ανάλογα)
6) Οι φυτικές πρωτεΐνες είναι πλήρεις (περιέχουν και τα 8 βασικά αμινοξέα)
7) Η πρωτεΐνη δε χτίζει μυς. Η έντονη αναερόβια άσκηση (ΒΑΡΗ) κάνει τη «βρώμικη» δουλειά. Η πρωτεΐνη απλά αναπλάθει κατεστραμμένους ιστούς.
8) Δε χρειαζόμαστε καθόλου πρωτεΐνη. Πώς? Ναι καλά διαβάζετε! Το σώμα χρειάζεται τους δομικούς λίθους της πρωτεΐνης. Δηλαδή τα αμινοξέα. Και αυτά τα παίρνει εύκολα και χωρίς κόπο, κυρίως από τα φυλλώδη πράσινα λαχανικά.
9) Το συκώτι χρησιμοποιείται ως δεξαμενή ανακύκλωσης για τα αμινοξέα. Έτσι ότι δεν προσλαμβάνεται άμεσα από τη διατροφή, απλά δανείζεται «από τις αποθήκες».

Αυτά …

Κυριακή 27 Νοεμβρίου 2011

Η σοκαριστική αλήθεια για το γάλα

 

Η χειρότερη πηγή ασβεστίου
Μήπως αυτό σημαίνει ότι μας έχουν κοροϊδέψει και το γάλα δεν περιέχει ασβέστιο;
Φυσικά όχι. Το γάλα περιέχει πολύ ασβέστιο αλλά σε μια μορφή που είναι πολύ δύσκολο να απορροφηθεί από τον άνθρωπο. Ως αποτέλεσμα το ασβέστιο περνάει από το σύστημα του σώματός μας και εξέρχεται από αυτό σαν άχρηστο
Μόνο στο ωμό γάλα το ασβέστιο είναι εύκολα απορροφήσιμο. Από την άλλη ωστόσο είναι αδύνατο να βρεις ωμό φρέσκο μη παστεριωμένο γάλα.
Το ένζυμο φωσφατάση που βρίσκεται στο ωμό γάλα είναι αυτό που κάνει το ασβέστιο εύκολα απορροφήσιμο. Δυστυχώς η φωσφατάση, καταστρέφεται εντελώς κατά την διάρκεια της διαδικασίας της παστερίωσης.
Χιλιάδες εξετάσεις αίματος έδειξαν ότι εκείνοι που πίνουν 3 - 4 ποτήρια γάλα την ημέρα, έχουν τα χαμηλότερα επίπεδα του ασβεστίου στο αίμα. Αυτό είναι άσχημα νέα για εκείνους που ενδιαφέρονται για την υγεία των οστών τους και που πίστευαν ότι το γάλα ήταν μια εύκολη λύση στο πρόβλημα αυτό.
Στην πραγματικότητα, η καλύτερη πηγή ασβεστίου για τον άνθρωπο είναι στα φρούτα και τα λαχανικά που τρώτε.
Και υπάρχουν άλλες πηγές για ασβέστιο που ξεπερνούν πολύ κάθε τι που μπορείς να βρεις στο γάλα.
Η κράμβη, το γογγύλι, τα πράσινα λάχανα και άλλα σκούρα πράσινα λαχανικά είναι όλα άριστες πηγές απορροφήσιμου ασβεστίου. Η κράμβη έχει 200 mg ανά φλιτζάνι μαγειρεμένα, τα πράσινα λάχανα ανεβαίνουν στα 300 mg και τα πράσινα από τα γογγύλια περιέχουν 450 mg.

Κατεργασμένο γάλα και καρδιά
Άσχημα νέα. Η διαδικασία της ομογενοποίησης δημιουργεί το ένζυμο που ονομάζεται οξειδάση ξανθίνης (xanthine oxidate) που καταστρέφει τις αρτηρίες σας και να συμβάλλει στην πρόκληση καρδιαγγειακών παθήσεων και τη δημιουργία της αρτηριακής πλάκας.

Ομογενοποιημένο γάλα και σταθεροποίηση
Για να παραταθεί η διάρκεια ζωής του ομογενοποιημένου γάλακτος, το γάλα «σταθεροποιείτε» με τοξικές ουσίες από πολλά γαλακτοκομεία. Για να προσδιορίσετε αν το γάλα που αγοράζετε είναι σταθεροποιημένο, δοκιμάστε αυτό το εύκολο τεστ. Ρίξτε λίγο γάλα σε ένα ποτήρι και αφήστε το να μείνει έξω από το ψυγείο. Εάν το γάλα γίνει ξινό, δεν έχει σταθεροποιηθεί. Εάν το γάλα γίνει πικρό, έχει χημικώς σταθεροποιηθεί.

Αυξητική ορμόνη γάλακτος βοοειδών
Για να αυξήσουν την παραγωγή γάλακτος, πολλές αγελάδες σήμερα εμβολιάζονται με την αυξητική ορμόνη των βοοειδών (BGH) που προκαλεί λοιμώξεις στους μαστούς τους. Στη συνέχεια, αντιμετωπίζονται με μια μυριάδα αντιβιοτικών και φαρμάκων sulfa. Τα ιχνοστοιχεία των φαρμάκων αυτών βρέθηκαν στο γάλα τους και να καταλήγουν σε εκείνους που ήπιαν αυτό το γάλα.

Ελλείψεις και ασθένειες που έχουν συνδεθεί με το γάλα
Ομογενοποιημένο, σταθεροποιημένο και BFH γάλα έχει συνδεθεί με την έλλειψη σιδήρου, αλλεργίες, διάρροια, παραρρινοκολπίτιδα, κράμπες, κρυολογήματα και γρίπη, διαβήτη, μολύνσεις αυτιών, οστεοπόρωση, άσθμα, δυσκοιλιότητα, χρόνια κόπωση, πονοκεφάλους, ακμή, παχυσαρκία, αρθρίτιδα, ασθένεια του Lou Gehrig, καταρράκτη, αναιμία, γαστρεντερική αιμορραγία, αρτηριοσκλήρωση και άλλες ασθένειες.

Η Βιομηχανία Γάλακτος έχει κάνει καλή δουλειά στην πλύση εγκεφάλου μας στο να πιστέψει ότι το γάλα είναι καλό για εμάς. Δεν είναι αλήθεια.

Εδώ είναι δύο βιβλία που μπορείτε να αγοράσετε που θα τεκμηριώνουν τα όσα είπα:
The Deadly Poison, by Robert Cohen
The Milk Book, by William Campbell Douglas.

Πηγή: Ira Marxe-CEO, Good Health Supplement

Ο περιορισμός του αλατιού κάνει καλό στην καρδιά αλλά αυξάνει την χοληστερόλη και τα τριγλυκερίδια






Κοπεγχάγη, Δανία
Η μείωση της κατανάλωσης αλατιού ίσως τελικά δεν είναι τόσο επωφελής για την καρδιά, καθώς μια νέα έρευνα διαπίστωσε πως μπορεί μεν αυτή η μείωση να κάνει καλό στην αρτηριακή πίεση του αίματος, όμως μπορεί παράλληλα να αυξήσει το επίπεδο της χοληστερόλης, των λιπιδίων και των ορμονών του αίματος, παράγοντες καρδιαγγειακού κινδύνου.

Έτσι, σύμφωνα με την μελέτη, οι καλές και οι κακές συνέπειες από την μείωση του αλατιού μπορεί να εξισορροπούνται, με συνέπεια όχι μόνο κανείς να τρώει ανάλατα φαγητά, αλλά επιπλέον να μην προκύπτει κάποιο ουσιαστικό όφελος για την καρδιά του.

Οι ερευνητές, με επικεφαλής τον Δρ Νιλς Γκράουνταλ του Πανεπιστημιακού Νοσοκομείου της Κοπεγχάγης, που δημοσίευσαν τη σχετική μελέτη στο επιστημονικό έντυπο American Journal of Hypertension, έρχονται να προστεθούν σε μια σειρά πρόσφατων μελετητών που έχουν αμφισβητήσει τα θεωρούμενα ως δεδομένα μακροπρόθεσμα οφέλη της δραστικής μείωσης του αλατιού από τη διατροφή μας.

Τον περασμένο Ιούλιο, μια συγκριτική ανάλυση επτά μελετών πάνω στο ζήτημα, η δημοσιεύθηκε στην Cochrane Library, κατέληξε στο συμπέρασμα ότι μια μέτρια μείωση στην κατανάλωση αλατιού δεν μειώνει καθόλου τον κίνδυνο ενός ανθρώπου να πεθάνει ή να εκδηλώσει καρδιαγγειακό πρόβλημα.

Οι Δανοί ερευνητές συμφωνούν ότι ήταν πρόωρη η ιατρική σύσταση για μείωση του αλατιού, γιατί, όπως λένε, δεν υποστηρίζεται από τα μέχρι τώρα επιστημονικά στοιχεία. Άλλοι ερευνητές, πιο επιφυλακτικοί, όπως ο καθηγητής της Ιατρικής Σχολής του Πανεπιστημίου του Μαϊάμι Τζόσεν Ράϊζερ, ζητούν να υπάρξουν περαιτέρω έρευνες σχετικά με τις συνέπειες του αλατιού και, μέχρι τότε, υποστηρίζουν ότι θα πρέπει να παραμείνει ως έχει, για προληπτικούς λόγους, η σύσταση περί μείωσης της κατανάλωσης του αλατιού.

Οι Δανοί ερευνητές εξέτασαν τα δεδομένα από 167 μελέτες, στις οποίες οι συμμετέχοντες -άλλοι έτρωγαν πολύ αλάτι και άλλοι λίγο- παρακολουθούνταν κατά μέσο όρο επί ένα μήνα. Όπως διαπιστώθηκε, όσοι κατανάλωναν λίγο αλάτι, εμφάνισαν μικρή μείωση της αρτηριακής πίεσης του αίματος, κάτι που ήταν πιο φανερό σε όσους έπασχαν από υπέρταση και στους οποίους η μείωση του αλατιού επέφερε μεγαλύτερη μέση μείωση της αρτηριακής πίεσης κατά 3,5%.

Όμως, από την άλλη, η μείωση του αλατιού οδήγησε σε μέση αύξηση κατά 2,5% στο επίπεδο της χοληστερόλης και κατά 7% στα τριγλυκερίδια. Αυξήθηκαν επίσης τα επίπεδα των ορμονών που ρυθμίζουν την ποσότητα του αλατιού στον οργανισμό, με συνέπεια να ευνοείται η κατακράτηση του νατρίου και η μη αποβολή του μέσω των ούρων.

Πάντως, οι καρδιολόγοι συνήθως διευκρινίζουν ότι μια διατροφή χαμηλή σε νάτριο δεν πρέπει να ξεπερνά το ενάμισι γραμμάριο την μέρα.

Αλήθειες και μύθοι για τα Fast φαγητά


Σε μύθους αναδεικνύει μια νέα μελέτη τη σύσταση «να τρώτε λίγο και απ’ όλα για να μην παχύνετε» και το δόγμα «δεν υπάρχουν καλά και κακά τρόφιμα αλλά καλές και κακές συνήθειες». Όπως έδειξε, υπάρχουν τρόφιμα που μας παχαίνουν και άλλα που μας αδυνατίζουν ακόμα και όταν δεν υπερβαίνουμε τις θερμίδες που καθημερινά συνιστώνται για να διατηρήσουμε σταθερό το βάρος μας.
Στη μελέτη, η οποία δημοσιεύθηκε στην επιθεώρηση «New England Journal of Medicine», αναλύθηκαν στοιχεία που είχαν συλλεχθεί σε μία 20ετία από περισσότερους από 120.000 υγιείς, μη παχύσαρκους εθελοντές.
Σύμφωνα με τα συμπεράσματα της μελέτης, το μέσο σωματικό βάρος αυξανόταν κατά 1,6 κιλά κάθε τέσσερα χρόνια – ή συνολικά κατά 8,1 κιλά στη διάρκεια της 20ετίας.
Η αύξηση αυτή σχετιζόταν στενά με τις διατροφικές συνήθειες των εθελοντών, ενώ σε όσους προτιμούσαν ανθυγιεινά τρόφιμα ήταν μεγαλύτερη: κάθε πακέτο πατατάκια την ημέρα προκαλούσε στην τετραετία πρόσθετη αύξηση του σωματικού βάρους κατά 770 γρ., κάθε μερίδα τηγανητές πατάτες κατά 580 γρ., κάθε αναψυκτικό με ζάχαρη κατά 200 γρ. και κάθε μερίδα κόκκινο ή επεξεργασμένο κρέας το αύξανε κατά 800 γρ. επιπλέον.
Αντιθέτως, κάθε γιαούρτι βοηθούσε τους εθελοντές να παχύνουν κατά 400 γρ. λιγότερο από το αναμενόμενο ενώ κάθε μερίδα φρούτων και ξηρών καρπών «έκοβε» από το αναμενόμενο βάρος 200 γρ.
«Τα ευρήματα αυτά είναι αντίθετα με την ως τώρα κοινή πεποίθηση ότι το κλειδί για να διατηρήσουμε το σωματικό βάρος μας είναι να τρώμε τα πάντα αλλά με μέτρο» δήλωσε ο επικεφαλής ερευνητής δρ Ντάριους Μοτσαφάριαν, αναπληρωτής καθηγητής στο Τμήμα Επιδημιολογίας του Πανεπιστημίου Χάρβαρντ, στη Βοστόνη. «Είναι επίσης μύθος ότι δεν υπάρχουν καλά και κακά τρόφιμα.
Τα στοιχεία μάς αποκαλύπτουν μια επιδημία παχυσαρκίας εν εξελίξει: δεν αφορούν ένα μικρό ποσοστό του πληθυσμού που τρώει ανεξέλεγκτα και μοιραία παχαίνει αλλά το σύνολο του πληθυσμού που αργά αλλά σταθερά παρουσιάζει αύξηση του σωματικού βάρους του – συχνά δίχως να το αντιλαμβάνεται».
Όλα γρήγορα
«Ο γρήγορος τρόπος ζωής έχει επηρεάσει και διαμορφώσει και τη διατροφή μας με δυσάρεστες επιπτώσεις» λέει ο κλινικός διαιτολόγος - βιολόγος Χάρης Δημοσθενόπουλος, προϊστάμενος του Διαιτολογικού Τμήματος στο Λαϊκό Νοσοκομείο Αθηνών.

«Τρεφόμαστε όλο και συχνότερα με γεύματα παρασκευασμένα έξω από το σπίτι και στηριζόμαστε ολοένα περισσότερο σε υλικά τυποποιημένα, κατεψυγμένα και προμαγειρεμένα, αντί για φρέσκα. Οι αλλαγές αυτές έχουν άμεση επίπτωση στην υγεία μας, διότι η τροφή μας αφενός γίνεται πιο φτωχή σε βασικά θρεπτικά συστατικά, αφετέρου εμπλουτίζεται ασταμάτητα με θερμίδες και λίπη».
Η κυριότερη αλλαγή που έχει συντελεστεί τις τελευταίες δεκαετίες και έχει αντίκτυπο στη διατροφή μας είναι η μεγάλη ανάπτυξη του φαινομένου των fast food, κατά τον κ. Δημοσθενόπουλο. «Τρόφιμα όπως τα χάμπουργκερ, οι τηγανητές πατάτες, η πίτσα, το τηγανητό κοτόπουλο και τα αναψυκτικά με ζάχαρη αποτελούν για μεγάλο μέρος του ελληνικού πληθυσμού, και δυστυχώς κυρίως για τα νέα παιδιά, καθημερινό ή σχεδόν καθημερινό φαγητό» λέει.
Όντως, έρευνα που πραγματοποίησε πριν από λίγα χρόνια το Ιδρυμα Αριστείδης Δασκαλόπουλος σε 1.300 εθελοντές ηλικίας άνω των 15 ετών έδειξε πως ο ένας στους τρεις νέους ηλικίας κάτω των 24 ετών τρώει σε ταχυφαγείο μία ή περισσότερες φορές την εβδομάδα ενώ ένας στους πέντε παραγγέλνει φαγητό απέξω με την ίδια συχνότητα.
Σουβλάκια, σάντουιτς, μπέργκερ, πίτσες, πίτες, τηγανητές πατάτες και σαλάτες είναι με την αναγραφόμενη σειρά οι κυριότερες επιλογές όταν τρώνε σε ταχυφαγείο, ενώ όταν παραγγέλνουν απέξω προτιμούν πίτσες, σουβλάκια, ψητά, μακαρονάδες και εν συνεχεία μπέργκερ, μαγειρευτά και σαλάτα, σύμφωνα με την ίδια έρευνα.
Θερμιδική «βόμβα»
Τα γρήγορα φαγητά, όμως, κατά κανόνα κολυμπάνε στα λίπη, το αλάτι και τις θερμίδες – και αν αυτό είναι αναμενόμενο για τις πίτσες και την καρμπονάρα, είναι λιγότερο αναμενόμενο για τα σουβλάκια ή ακόμα και τις σαλάτες. Ωστόσο η αλήθεια μπορεί να μας εκπλήξει.
«Ανάλογα με το τι διαλέγει κάποιος, μπορεί ένα σουβλάκι από σχετικά ανώδυνο να μετατραπεί σε θερμιδική... βόμβα» λέει ο κ. Δημοσθενόπουλος. «Το σκέτο καλαμάκι κοτόπουλο, λ.χ., έχει 130 θερμίδες και το χοιρινό 180. Το σουβλάκι πίτα κεμπάπ όμως έχει 420 θερμίδες και μία σκέτη πίτα λαδωμένη 300, όταν αλάδωτη έχει τις μισές».
Ακόμα και οι σαλάτες χρειάζονται προσοχή διότι, εν αντιθέσει με τις παραδοσιακές που έχουν λίγο ελαιόλαδο, οι «σύγχρονες» με τις διάφορες σος περιέχουν υπερβολικές θερμίδες και λίπη. Αρκεί να αναφερθεί πως ενώ μια κρητική σαλάτα με λαχανικά, ντομάτα, φέτα, ελιές, παξιμάδι και ελαιόλαδο έχει 360 θερμίδες, η Caesar’s έχει περίπου 500 και η σαλάτα του σεφ 640!
Ούτε καν ένα απλό σάντουιτς ζαμπόν - τυρί δεν είναι πάντοτε αυτό που φαίνεται: «Το κλασικό ψωμάκι για σάντουιτς έχει περίπου 280 θερμίδες (όσες δηλαδή 4 φέτες του τοστ!), ενώ η μπαγκέτα περίπου 300» διευκρινίζει ο κ. Δημοσθενόπουλος.
Ατέλειωτα λίπη
Εκτός από τις θερμίδες, τα περισσότερα «γρήγορα» φαγητά περιέχουν και πάρα πολλά λίπη. Ετσι, 100 γρ. τηγανητές πατάτες περιέχουν 18-36 γρ. λίπους ανάλογα με το αν είναι φρέσκιες ή προτηγανισμένες, ενώ τα μπέργκερ έχουν 8-28 γρ. λίπους ανάλογα με το τι άλλο περιέχουν εκτός από μπιφτέκι, λαχανικά και κέτσαπ (αυτή είναι η πιο «λάιτ» εκδοχή).
Αντίστοιχα, μία πίτα (τυρόπιτα, ζαμπονόπιτα κ.λπ.) έχει 20-35 γρ. λίπους και μία μερίδα κοτομπουκιές (nuggets) 20-40 γρ.
Βαθμολόγηση
Με βάση τα λίπη, τις θερμίδες και τα θρεπτικά συστατικά που περιέχουν, ο κ. Δημοσθενόπουλος εκτιμά πως πιο επιβαρυντικές απ’ όλα είναι οι τηγανητές πατάτες. Ακολουθούν τα τηγανητά κοτόπουλα, τα μπέργκερ, οι διάφορες πίτες και το κλαμπ σάντουιτς.
Στον αντίποδα, η πιο υγιεινή επιλογή είναι οι σαλάτες (χωρίς σος, μπέικον και κρέμες γάλακτος), το ψητό κρέας, το σουβλάκι και ακολούθως τα σάντουιτς. Η πίτσα βρίσκεται κάπου στη μέση στη σχετική κλίμακα.
Πρακτικές συμβουλές
Ο κ. Δημοσθενόπουλος και ο κλινικός διαιτολόγος - διατροφολόγος Δημήτρης Π. Μπερτζελέτος, γενικός γραμματέας της Ένωσης Διαιτολόγων - Διατροφολόγων, δίνουν τις εξής συμβουλές για να απολαμβάνετε μεν το γρήγορο φαγητό αλλά να μην υπονομεύετε τη σιλουέτα και την υγεία σας:
* Προτιμήστε σκέτο καλαμάκι κοτόπουλο ή χοιρινό, χωρίς πίτα, με λίγο φρέσκο ψωμί.
* Παραγγείλατε σάντουιτς με ψωμί του τοστ, μία φέτα τυρί, ντομάτα και μουστάρδα ή κέτσαπ.
* Προτιμήστε το κλασικό μπέργκερ – μικρό μπιφτέκι σε ψωμάκι, δίχως τυρί, με κέτσαπ και λαχανικά.
* Αν θέλετε να φάτε πίτσα, επιλέξτε κάποια με λεπτή ζύμη και κλασική, όπως ζαμπόν - μανιτάρια ή κοτόπουλο - πιπεριές.
* Αν δεν αντέχετε χωρίς τηγανητές πατάτες, αποφύγετε τουλάχιστον τις κατεψυγμένες και τις προτηγανισμένες.
* Για σαλάτα επιλέξτε ό,τι πιο απλό από το salad bar, ακολουθώντας τον κανόνα 80-20 (80% να είναι φρέσκα, πράσινα λαχανικά και 20% ζυμαρικά και αμυλοειδή), αποφεύγοντας ό,τι περιέχει κρέμα γάλακτος, σος κ.ά.
* Αν επιθυμείτε μακαρονάδα προτιμήστε τη ναπολιτάνα με πολύ λίγο τυρί.
* Στην ταβέρνα παραγγείλατε κρέας ψητό στη σχάρα με συνοδευτικό ρύζι, βραστό κατσαρόλας, χόρτα, βραστά λαχανικά και σαλάτες.
* Στο ιταλικό εστιατόριο επιλέξτε ζυμαρικά χωρίς κρέμα γάλακτος, πίτσα με λεπτή ζύμη χωρίς κρεατοσκευάσματα και σαλάτες χωρίς σος και μπέικον.
* Στο fast food προτιμήστε κάποιο απλό σάντουιτς και σαλάτα από το salad bar
* Στο κινέζικο εστιατόριο αποφύγετε τα τηγανητά (λ.χ. spring rolls) και τα «πουγκάκια» και προτιμήστε τα καυτερά, τα λαχανικά και το ρύζι ατμού.
* Αντικαταστήστε τα αναψυκτικά με ζάχαρη, με αυτά δίχως ζάχαρη.

Οι θερμίδες
Σουβλάκι χοιρινό (καλαμάκι) 180 θερμίδες
Σουβλάκι κοτόπουλο (καλαμάκι) 130 θερμίδες
Πίτα καλαμάκι κοτόπουλο 330 θερμίδες
Πίτα καλαμάκι χοιρινό 360 θερμίδες
Πίτα γύρος κοτόπουλο 350 θερμίδες
Πίτα γύρος χοιρινό 370 θερμίδες
Πίτα κεμπάπ 420 θερμίδες
Σουβλάκι μοσχαρίσιο σκέτο (μερίδα) 226 θερμίδες
Σουβλάκι με πατάτες (μερίδα) 417 θερμίδες
Μοσχαρίσια ψητή μπριζόλα 260 θερμίδες
Χοιρινή ψητή μπριζόλα 320
Απλό burger 245 θερμίδες
Cheeseburger 295 θερμίδες
Burger με bacon 460 θερμίδες
Διπλό burger 490 θερμίδες
Burger από κοτόπουλο 420 θερμίδες
Burger από λαχανικά 390 θερμίδες
Burger από ψάρι (Fish burger) 410 θερμίδες
Πίτσα σπέσιαλ (1 κομμάτι, λεπτή ζύμη) 220 θερμίδες
Καλτσόνε αλλαντικών 700 θερμίδες
Τηγανητές πατάτες (μικρή μερίδα ) 380 θερμίδες
Τηγανητές πατάτες (κανονική μερίδα) 540 θερμίδες
Τηγανητές πατάτες (extra large) 750 θερμίδες
Κρητική σαλάτα 360 θερμίδες
Σαλάτα Caesar’s 500 θερμίδες
Σαλάτα του Chef 640
Σαλάτα ρόκα-σπανάκι (κοτόπουλο, σος, παρμεζάνα κτλ) 830 θερμίδες
Κλασική ναπολιτάνα (σκέτη) 450 θερμίδες
Κλασική ναπολιτάνα (με πολύ τυρί)630 θερμίδες
Ριγκατόνι 4 τυριά (580 θερμίδες)
Καρμπονάρα 750 θερμίδες
Chickennuggets (6 τεμάχια) 236 θερμίδες
Chickennuggets (9 τεμάχια) 350 θερμίδες
Chickennuggets (20 τεμάχια) 790 θερμίδες
Κοτόπουλο πανέ (1 μερίδα) 420 θερμίδες
Τυρόπιτα σφολιάτα (μικρή) 400 θερμίδες
Ζαμπονοτυρόπιτα 650 θερμίδες
Μπουγάτσα κρέμα 410 θερμίδες
Στριφτή σπανακόπιτα 585 θερμίδες
Χωριάτικη σπανακοτυρόπιτα 680 θερμίδες
Κλαμπ σάντουϊτς (χωρίς πατάτες) 450
Κλαμπ σάντουϊτς (με πατάτες, μπέικον, μαγιονέζα) 940

Πέμπτη 17 Νοεμβρίου 2011

Το Πολυτεχνείο και η πραγματικότητα...



Από τον Αναστάσιο Κουτσούκο
Το Πολυτεχνείο και η πραγματικότητα...
Αλήθειες και ψέματα μιας προδομένης γενιάς...
Η φωνή του Πολυτεχνείου ή η "βρώμικη φωνή" του Πολυτεχνείου;


Τι κάνει η Δαμανάκη στην Ευρωβουλή ; Υπερασπίζεται τα συμφέροντα της Ελλάδας ;
Εβραιο-τραπεζίτες και συμφέροντα της Ελλάδας, δε ταιριάζουν καθόλου!
Ενώ οι πολίτες πεινάνε, 230.000 ευρώ είναι ο ετήσιος βασικός μισθός της επιτρόπου Δαμανάκη και 50.000 ευρώ τα έξοδα κίνησης. Παρόλα αυτά παίρνει και βουλευτική σύνταξη κανονικά.
Όταν η εξέγερση των πολιτών και φοιτητών φούντωνε, το 1973, οι επιτελείς στην Ουάσιγκτον σκεφτόντουσαν εναλλακτικές λύσεις, γιατί ο δικτατορας υπηρέτης τους κ. Γ. Παπαδόπουλος τους "ένανε νερά" και δεν...
άφηνε τα αεροπλάνα της Αμερικής να πάνε στο Ισραήλ, για τον εκεί πόλεμο.
Έτσι, όσο η εξέγερση του Πολυτεχνείου φούντωνε η Πρεσβεία, λέγε με αφεντικό, σκεφτόταν διαφορετικά πρόσωπα, για την ανατροπή του κ. Γ. Παπαδόπουλου. Τον δικτάτορα Γ. Παπαδόπουλο, ως γνωστόν, μετέθεσε από τον Έβρο στην Αθήνα ο "γέρος της Δημοκρατίας" κ. Γ. Παπανδρέου, τακτική, που ακολουθεί και ο εγγονός κ. Γ. Παπανδρέου, δηλ. να εξυπηρετεί τους "εχθρούς του", ενώ αδιαφορεί για τους υποστηρικτές του (και μετά την πατάει)!
Σύμφωνα, με τον αρχιπράκτορα του ΝΑΤΟ κ. Αθανάσιο Στριγά, που ούτε τον διαψεύδουμε, ούτε τον επιβεβαιώνουμε, ούτε τον γνωρίζουμε, κλήθηκαν στα υπόγεια της Πρεσβείας στις 16 Νοεμβρίου 1973, τρία πρόσωπα, που εκ των υστέρων ανέβηκαν ταχύτατα, ως εκλεκτοί, στην πολιτική ζωή της χώρας. Ενώ το κίνημα ήταν αντιδικτατορικό τα τρία αυτά πρόσωοπα είχαν "εντολή" να στρέψουν τους φοιτητές μόνο στο πρόσωπο του κ. Γ. Παπαδόπουλου, για να έρθει πιο εύκολα ο κ. Ιωαννίδης, αλλά όχι να φύγει η χούντα!
Αν ακούσει κανείς την "κασσέτα" Εδώ Πολυτεχνείο, διαπιστώνει ότι η κ. Μαρία Δαμανάκη, δεν φοβότανε καθόλου. Επίσης, στα αποσπάσματα αυτά δεν υπάρχει ο ήχος του περίγυρου, λες και η κ. Δαμανάκη ήταν κλεισμένη μόνη της κάπου και δεν ακουγόντουσαν οι φωνές των συμφοιτητών της! Οι πληροφορίες φέρουν την κ. Δαμανάκη να είναι εκτός Πολυτεχνείου – κάπου κοντά στα Τουρκοβούνια – και να παρεμβαίνει στον σταθμό μέσω από τον αναμεταδότη στα Τουρκοβούνια – με την βοήθεια των ανθρώπων που την βάλανε στο Πολυτεχνείο. Όσο για την σύλληψη ή φυλάκιση , που γράφει στο βιογραφικό της οι ίδις πηγές λένε ότι δεν έγιναν ποτέ!
Η πορεία της είναι γνωστή. Πέρασε από όλλα τα κόμματα, με "εντολές" να τα διαλύσει. Δίκασε τον ηγέτη του ΠΑΣΟΚ κ. Ανδρέα Παπανδρέου το "βρώμικο '89" και παρόλα αυτά μπήκε στο ΠΑΣΟΚ. Φανταστείτε ο γυιός του Ανδρέα, τι λάθος έκανε!! Παρότι οι καταγγελίες που έφταναν στο περιβάλλον Παπανδρέου, έλεγαν ότι η κ. Δαμανάκηξ τα "έχει βρει" με την δεξιά και την δούλευε ο κ. Κ. Καραμανλής ότι θα την έκανε Πρόεδρο Δημοκρατίας, για να μην γίνουν οι εκλογές του Μαρτίου 2010, εντούτοις οι αδελφοί Παπανδρέου, φοβόντουσαν μάλλον την κ. Δαμανάκη και δεν την απομόνωναν, ενώ τώρα διαγράφουν τα πιο σοβαρά στελέχη!
Η κ. Δαμανάκη Μαρία κατέχει παράνομα την θέση της Επιτρόπου, αφού δεν ανέφερε ποτέ στην Ευρώπη, τις μηνύσεις, που υπάρχουν εναντίον της! Ας σημειώσουμε ότι η κ. Μαριέττα Γιαννάκου, έχει δηλώσει ότι βοήθησε στην εκλογή της κ. Δαμανάκη ως Επιτρόπου. Ας θυμηθούμε και την δήλωση περί επιστροφής στην δραχμή. Εκείνη την Παρασκευή εξαιτίας της κ. Δαμανάκη έφυγαν για Κύπρο δύο δις ευρώ. Ως Επίτροπος συνέχισε το κταστροφικό έργο, δίνοντας άδεια στους Τούρκους ψαράδες να ψαρεύουν πενταπλάσιους τόνους ψάρια από τους ΄Ελληνες ψαράδες!
Τα υπόλοιπα στο μέλλον!
Υπάρχει ελπίδα!
Αντισταθείτε στην κάθε "Δραχμανάκη" ή "Μυριάμ¨που σας επιβάλλουν άνωθεν!
Η αλήθεια θα νικήσει!
Υπάρχει ελπίδα! Είστε εσείς οι ίδιοι! Αντισταθείτε!
Δr Κουτσούκος Αναστάσιος